Welk CMS kies je?

Welk CMS past het best bij uw website?

Het handige aan een Content Management Systeem is dat u zelf op redelijk eenvoudige wijze de inhoud van uw website kunt aanpassen in een "word' achtige omgeving. Pagina's en menu-items wijzigen, toevoegen en verwijderen is een kwestie van minuten, terwijl u geen tot weinig kennis hoeft te hebben van HTML of andere technische zaken.

Er is inmiddels een goed skala aan 'Open Source' CMS systemen. Deze systemen kunnen gratis van het Net gedownload worden, en zijn in de loop der jaren steeds uitgebreider en vriendelijker in gebruik geworden. Wel is het het beste om uw site te laten 'bouwen' door een professional, zodat u er ten eerste, wanneer het geheel compleet is, gemakkelijk mee uit de voeten kunt, er een duidelijke navigatiestructuur in wordt aangebracht, en de site ook volledig 'Search Engine Optimized' wordt opgezet.

Wij werken met: JOOMLA, WORDPRESS en MAGENTO.

Nu vraagt u zich af: "Maar voor welk systeem kan ik dan het beste kiezen? Klik op de namen hieronder voor een beknopte uitleg van de drie bovengenoemde CMS'sen.

JOOMLA

Joomla is de doorontwikkeling van het eind jaren '90 opgestarte open source project "Mambo'. De ontwikkelaars van Mambo waren de echte pioniers op het gebied van het Open Source CMS. Doordat het al geruime tijd 'meeloopt' is JOOMLA inmiddels ge-evolueerd tot een zeer gebruikvriendelijk en uitgebreid pakket.

De back-end van het systeem is zeer overzichtelijk opgebouwd waardoor je niet veel tijd nodig hebt om bekend te raken met de werking. Naast het basissysteem zelf worden er door duizenden JOOMLA gebruikers en ontwikkelaars constant (nieuwe) modules en plug-ins (door)ontwikkeld die de mogelijkheid geven tot het toevoegen van gadgets op allerlei gebied, van presentaties tot een Skype-helpdesk. Joomla heeft het voordeel dat het geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven.

Je kunt voor een relatief klein bedrag al een compleet systeem opzetten met de standaardcomponenten en -templates. Wanneer je later echter meer uit je site wil halen, zowel grafisch als qua gebruik, is het mogelijk om het systeem te blijven uitbreiden.

 

Waarom JOOMLA:

  • De 'ontwikkelingstijd' kan beperkt blijven al naar gelang van 'standaard'- of 'maatwerk' wensen
  • Zeer geschikt voor MKB tot multinational, nieuwssites en portaalsites
  • Erg gebruikersvriendelijk in de back-end.

WORDPRESS

WORDPRESS is gestart in 2003 en heeft sindsdien stormenderhand een deel van de Open Source markt veroverd. Het is een zeer simpel te installeren en je kunt al snel gemakkelijk artikelen plaatsen.

Oorspronkelijk ontwikkeld als pure blog-omgeving met een open structuur en een beperkte maar wel uit te breiden functionaliteit. Er worden momenteel steeds meer modules voor WORDPRESS geschreven, en zijn er diverse goede templates te verkrijgen om de functionaliteit uit te kunnen breiden en de vormgeving te kunnen personaliseren. Een groot bedrijf wat een z.g. corporate blog op wil zetten, zal graag kiezen voor WORDPRESS

 

Waarom WORDPRESS:

  • De 'ontwikkelingstijd' is kort: je kunt razendsnel on-line zijn
  • Geschikt voor kleine (beperkte) corporate websites of blog websites
  • Door de beperkte functionaliteit zeer simpel en duidelijk in gebruik.

MAGENTO

MAGENTO is ontwikkeld door de mensen die in het begin van deze eeuw startten met OSCommerce als een volwaasener, maar vooral beter ingericht webwinkel CMS. Omdat dit een pakket is dat speciaal ingericht is op webwinkels, beschikt het over een zeer uitgebreide administratieve back-end.

Dit CMS biedt standaard alles wat je nodig hebt om een professionele webwinkel met veel producten te kunnen starten. Magento is een vrij 'zwaar' pakket wat een toch wel wat specifieke inrichting van de server en een hogere belasting van de gebruikte hardware vraagt. Er zijn inmiddels genoeg ISP's die dergelijke serverconfiguraties voor een redelijke prijs aanbieden.

Naast het gebruik voor E-commerce is het echter ook zeer geschikt als regulier web-platform. Enige kennis van html en PHP is echter vereist om een mooie en goed draaiende configuratie op te zetten.

 

Waarom MAGENTO:

  • Bij uitstek geschikt voor E-Commerce
  • Zeer uitgebreide administratieve functionaliteit
  • Mogelijkheid om meerdere winkels vanuit 1 back-end te beheren
  • Kan vele duizenden producten aan.

end faq

Additional information